Træningen med Tsula går videre – og hun er stadig virkelig dejlig at arbejde med. Hun lærer utrolig hurtigt. Hun er dejlig rolig men har en rigtig god motor og vil meget gerne arbejde. Jeg må nogle gange knibe mig i armen, fordi jeg ikke helt kan forstå, at hun allerede kan forholdsvis meget, når jeg synes, at jeg faktisk ikke rigtig har lært hende noget. Det bliver spændende at se, hvordan hun udvikler sig.

Vi er begyndt at arbejde lidt med højre, venstre og back. I modsætning til med Vixen, har jeg besluttet, at jeg vil bruge “get on” for både højre/venstre og “back” for bagud. Med Vixen brugte jeg “get on” for højre og “left” for venstre. Hun er ved at være ret sikker på signalerne, og hun går ikke før mit verbale signal. Så jeg begyndte ret hurtigt at arbejde med to retninger. Det gik godt, så jeg koblede den tredje retning på. Det gik godt – i kort tid. Og så var det ligesom hun blev usikker og begyndte at lave fejl. Så nu er jeg gået tilbage næsten til start og kører lige nu med én retning, og hvis det går godt, sætter jeg én mere på. Jeg er ikke bekymret; det gik bare lidt for hurtigt.

Derudover har vi taget hul på stop og nærsøg – hver for sig. Det går også pænt fremad, men sidder slet ikke i skabet endnu.

Jeg laver stadig mange tilbagesendinger. Når vi går tur i skoven, laver jeg nogle lange tilbagesendinger. Jeg lægger ofte en dummy to steder med 30-40 meter imellem og går så yderligere 30-40 meter, inden jeg vender om for at sende hende. Hun er meget sikker og meget hurtig. Det er sjovt at se, at hvordan hun vokser med opgaven. Hun er helt sikker, når jeg sender hende på den første/nærmeste. Når jeg så sender hende igen, kan jeg ofte se, at hun sætter farten lidt ned, når hun når det sted, hvor hun samlede den første op. Jeg står klar til at give hende et “back”, men hun løser det selv, da hun hurtigt kommer i tanke om, at den anden dummy ligger længere ude – og så speeder hun op igen 🙂

Hendes opsamlinger er totalt spontane. Hun samler ofte op, mens hun nærmest vender i luften for at komme hjem. Hendes hjemløb er lige så hurtigt som hendes udløb, og hendes afleveringer er fine. De kan dog blive bedre, så det er også noget, jeg er lidt fokuseret på. Lige nu træner vi, at hun er i stand til at holde dummyen i munden, indtil jeg beder om den, og så varierer jeg den tid, der går fra jeg modtager dummyen og til jeg stiller mig ved siden af hende.

Hendes hjemkald kan godt være bedre, når hun er optaget af noget. Så det er noget, jeg er temmelig fokuseret på. Jeg vil simpelthen have et hjemkald, der fungerer.

Hun er stadig meget let at distrahere. Det kan være af andre hunde eller folk, men det kan også være en duft, hun får i næsen – oftest i et søg. Jeg tænker, at det hænger sammen med hendes alder og manglende erfaring. Men det er noget, jeg er meget opmærksom på.

Sidst i oktober var jeg en tur i Gullestrup og træne sammen med Tiva og Leif. Jeg fik Leif til at tage en video af en tilbagesending: https://www.youtube.com/watch?v=gOD4twA04u8 . Jeg har lavet 2-3 targetpunkter, som vi arbejder med, når vi er i Gullestrup. Bortset fra, at hun holder dummyen som en cigar, så er jeg rigtig tilfreds med hendes arbejde og attitude.