Jeg har glædet mig til første prøve med Tsula. Det er der, man se, om træningen har været god nok. Om der er noget, man ikke lige har tænkt over at få trænet (det er der altid). Og så elsker jeg bare at komme afsted og mærke stemningen ved prøverne.

Indgangen til Tollerklubbens prøvesystem er Tollerbrugsprøven. Sådan en blev der afholdt i Sjørup den 20. maj. Da jeg meldte mig til, var vi ikke i mål endnu med Tsulas vandproblemer. Men man kan jo altid melde fra. I tiden op til prøven, var jeg meget fokuseret på vandtræningen, og vi kom da også i mål med det. Det var dog ikke mere overbevisende, end at jeg få dage før prøven stadig var i tvivl om, hvorvidt hun ville gå i. Sjørup er en rigtig skovsø – mørk og med stejle kanter – og jeg var ikke sikker på, om Tsula havde lyst til at gå i den sø. Vi var i Fjelster og træne lidt et par dage før, og der var hun fin spontan, så jeg besluttede, at det nok skulle gå, så vi mødte op lørdag morgen og var spændte på, hvordan om det nu også gik 😊

Lydighedsdelen var lagt inde i plantagen med masser af træer. Men kunne ikke overskue hele banen fra startpinden, men efterhånden som man kom rundt, så kunne man se næste pind. Det var ikke det letteste terræn for hverken hunde eller førere. Tsula går normalt rigtig fin fri ved fod, så jeg var ikke så nervøs ved den del. Og hun kom da også fin rundt sammen med mig. Landmarkeringen gik også fint. Lige ud, spontan opsamling, lige hjem og aflevering til hånd.

Så gik turen ned til søen. Tolling og ro var der ikke nogen problemer med. Og så kom vandmarkeringen! Der blev skudt og kastet – eller kastet og skudt – og jeg sendte Tsula. Hun gik stille og roligt i, svømmede fint, samlede op og svømmede fint tilbage. Og så fik jeg dummyen til hånd. Så alt i alt en virkelig god prøve, og jeg havde en god fornemmelse bagefter.

Dommeren var Maria Pedersen, og hun syntes åbenbart også, at det var gået fint, for Tsula bestod, og nu er prøveverdenen åben for os. Så glæder det om ikke at forhaste sig.

Prøven var ikke særlig publikumsvenlig, og det var meget svært at se, hvad der foregik. Leif fik dog taget lidt video af tollingdelen: https://youtu.be/17GOaUpxv_0