Den 27. og 28. august afholdt klubbens den allerførste Dualkonkurrence for jagt/udstilling. Det foregik i Lises fantastiske område i Fjelster.

Lørdag var der jagtprøver, og jeg havde min debut som prøveleder. Dvs. jeg var egentlig assisterende prøveleder. Trond og jeg havde lavet prøverne sammen, men han kunne ikke være der på selve dagen, så der var jeg overladt til mig selv.

Dommer var Kaj Falk.

Jeg kunne jo ikke selv deltage, men Leif deltog i Åbenklasse sammen med Tiva. Han er ikke selv tilfreds med indsatsen, som endte med et 0. Og det er jo forståeligt nok. Jeg kunne dog se nogle lyspunkter mht. hendes stress/lyd. Som noget helt nyt knaldede hun på den første markering i dobbeltmarkeringen efter tollingen. What!!!! Det har hun da ligegodt aldrig gjort før.

Tiva lavede noget ganske godt arbejde og noget, der ikke var særlig godt. Så et 0 er helt på sin plads.

Det var en skøn dag, og jeg fik gået en hel del kilometer. Vejret var i den grad med os, forplejningen var i top, og folk var i godt humør.

Henrik og Zenta var til Tollerbrugsprøve i Haunstrup. Jeg kunne desværre ikke se dem, men Leif så det, og det så godt ud. Dommer Marie Charlotte Petersen var åbenbart enig, så Zenta var en af de to hunde, der bestod. Det er vel ikke nødvendigt at fortælle, at Henrik var SÅ stolt og glad. Og vi er så glade på deres vegne. De har virkelig trænet seriøst og rykket sig så meget det sidste års tid. Tillykke igen, Henrik.

Lidt stemningsbilleder fra dagen:

Dagen efter stod den så på udstilling. Igen var det Kaj, der var dommer. Det er fedt med en dommer, der kan dømme hundene i begge discipliner.

Tsula fik sin udstillingsdebut, som blev et “lovende”. Det var en pæn kritik, men der var ting, Kaj ikke var så pjattet med.

Da jeg hørte, at Kaj nævnte det med “tendens til flapører” til ringsekretæren, lænede jeg mig lidt frem og sagde, at han ikke vidste, hvad der ventede ham 🙂

Tiva tog også et par runder venstreom, og også hun havde nogle pæne ting på kritikken. Men det kunne helt korrekt kun blive til et “good”.

Vi havde lokket Henrik og Birgit til at tage Zenta med på udstilling. Zenta var midt sagt lidt oppe og ringe. Heldigvis er Kaj en tålmodig mand. Mange andre dommere ville nok have givet ham et KIP (kan ikke præmieres), da han simpelthen var “all over the place”. Zenta fik et “Very Good” og en fin kritik. Kaj nævnte, at han spænder i ryggen under bevægelse. Og han er faktisk noget rundrygget. Så vi har foreslået, at Henrik tager ham forbi Magtor, så Christian kan kikke på ham.