Forleden da jeg trænede nede ved Aase, opdagede vi, at Tsulas højre øje var lidt hævet. Det så lidt ud som om, at blinkhinden sad lidt fremme.

Da vi så kom hjem, var øjet hævet helt vildt, og det så ud som om, at det var ved at poppe ud af øjenhulen. Sådan noget sker selvfølgelig en søndag, men der var jo ikke andet at gøre end at ringe til vagtdyrlægen. Jeg skulle komme med det samme, så ind i bilen med Tsula og mig og ind til Herning.

Hun blev undersøgt, og dyrlægen kunne ikke se huller, ridser eller andet – heldigvis. Så hun fik nogle øjendråber. Og jeg fik besked på, at hvis hævelsen ikke var faldet betydeligt til næste dag. så måtte hun tjekkes igen.

Heldigvis hjalp øjendråberne, og næste dag så det betydeligt bedre ud – selv om det stadig var lidt hævet. Tirsdag var hævelsen faldet yderligere. Men vi besluttede, at vi gerne ville have Anne Svane til at kikke på det. Hun er øjendyrlæge, og vi ville have det lidt bedre, hvis hun kunne bekræfte, at der ikke var huller eller ridser i Tsulas smukke øje. Det kunne hun heldigvis. Alt så fint ud. Men hun syntes stadig, at det var lidt for hævet, så Tsula fik et skud binyrebarkhormon til at tage hævelsen.

Annes gæt var, at Tsula har fået et slag ved siden af øjet og derved fået en hævelse / ødem.

Det så lidt voldsomt ud den første dag:

Allerede dagen efter så det meget bedre ud: