Weekenden den 21. og 22. maj afholdt vi for andet år i træk Working Weekend ved Birkesø i Stoholm. Det er en weekend (som faktisk begynder fredag eftermiddag), hvor en masse friske tollerfolk møder op med deres hunde for at træne. Instruktørerne er Helle, Maria, Grete, Kim, Annette og jeg. Formålet er at give folk lyst til at træne henimod vores jagtprøver – men inden de kommer så langt er der jo en del basisting, der skal være på plads. Så det bruger vi også en masse tid på.

Helle og jeg kørte “markering” hele lørdagen, og vi havde hunde på alle niveauer. Søndag stod vi for “problemløsning”. Vi var lidt bekymrede over, hvad det kunne udvikle sig til – og hvilke problemer ville folk komme med. Inden kurset havde folk skrevet lidt om deres hunde, hvor langt de var i træningen, og hvad de havde problemer med. Så det tog vi udgangspunkt i. Vi grupperede ting og fandt på flere forskellige løsningsforslag til de forskellige problemer. Så måtte vi se om søndagen, om det, vi havde forberedt kunne bruges. Det kunne det heldigvis for en stor dels vedkommende. Der var dog også behov for lidt improvisation.

Som sidste år blev det en fantastisk weekend. Deltagerne var bare så åbne og imødekommende overfor det, vi serverede for dem.

Overordnet kan man sige, at der var mange ting, der gik igen ved mange hunde – uanset niveau: Mangel på ro, stress, trækken i linen, og flere der kun ville samle egne dummyer op. Det får mig selvfølgelig til at tænke, da jeg jo er i fuld gang med at putte nogle basisting på min lille hvalp. Og planen om at fokusere på ro, og fri ved fod eller gå ved siden af mig med løs line er stadig gældende.

Mens Helle og jeg trænede tollere, hyggede Kim og Leif sig med Prima, Tiva og Tsula. Der blev både tid til besøg i Mønsted Kalkgruber, hos Henrik Mollerup, ligesom der også blev indtaget frokost flere forskellige steder. De kom forbi for at starte grillen op hos os og spiste aftensmad sammen med os.