Vixen har haft en periode, hvor hun har hostet en del. Der har ikke været noget mønster i det, men da jeg samtidig syntes, at hun meget hurtigt blev forpustet, ville jeg have udelukket, at der kunne være tale om hjertelungeorm. Så jeg tog hende med en tur til dyrlægen. Der blev taget en blodprøve, som skulle sendes ind. Samtidig lyttede dyrlægen til hjerte og lunger. Hun mente, at hun kunne høre lidt på lungerne, men vi blev enige om, at vi ville afvente svaret på blodprøven, inden Vixen skulle røntgenfotograferes. Jeg fik noget medicin med hjem, så jeg med det samme kunne starte behandlingen, hvis det var hjertelungeorm.

Svaret på blodprøven var, at Vixen ikke havde hjertelungeorm. Dyrlægen (som ikke var den samme som sidst) mente også at kunne høre noget på lungerne, så vi besluttede at få taget nogle røntgenbilleder. Disse viste – ifølge dyrlægen – at der var noget med bronkierne, og Vixens hjerte så ud til at være lidt forstørret. Beslutningen blev derfor, at Vixen skulle scannes hos Anicura i Århus, så vi kunne få et helt klart billede af, hvad der var galt.

En uges tid efter var vi på Anicura i Århus, hvor den søde hjertespecialist, Rune, tog sig af Vixen. Han beklagede først, at han ikke havde kunne se meget ud af de røntgenbilleder, som den anden dyrlæge havde taget. Årsagen var, at de ikke kunne finde ud af at sende dem til ham, så de havde med deres mobiltelefon taget et billede af røntgenbilledet på skærmen og sendt til ham! Til gengæld tog han sig rigtig god tid til at lytte til Vixens lunger og hjerte. Og han kunne ikke høre noget som helst, der ikke skulle være der. Han ville gerne scanne hende men syntes, at jeg skulle spare de 4.500 kr. Hvis jeg senere ombestemte mig, ville jeg ikke skulle betale for konsultationen. Jeg takkede, tog Vixen under armen og tog glad hjem.