Endelig kom dagen, hvor Tiva skulle røntgenfotograferes. Hun er nu 1½ år, så det er lidt senere, end vi normalt ville gøre det. Men vi følger selvfølgelig Tivas opdrætteres guidelines omkring dette. Selv om vi ikke har HD og AD problemer i racen, så er det altid med en vis nervøsitet, når vi skal have fotograferet nogle af vores hunde. Vi har jo desværre haft et par hvalpe, der godt kunne være faldet bedre ud, så vi forventer ikke bare, at det hele ser godt ud.  

Som altid kørte vi til Mors til Marianne Klitgaard. Hun er altså bare den bedste til at fotografere. Hun har en enorm erfaring, og hun bliver ved med at tage billeder, til hun er 120% tilfreds med deres kvalitet. Tiva fik et stik i ballen, og næsten inden nålen var trukket ud, var hun dejset om. Så det gik jo nemt og – næsten – smertefrit ?

Som altid var Marianne grundig, og hun havde heldigvis kun pæne ting at sige om billederne. Men…..det er jo DKK, der bedømmer dem, så vi kunne ikke være sikre på noget, før vi havde fået deres ”dom”. Den fik vi så her for nylig – og den var god: HD: A/A, AD: 0/0 og OCD ikke påvist i nogen af skuldrene. SÅ DEJLIGT!

Det var så første skridt på vejen til et evt. kuld hvalpe. Der er endnu mange skridt, der skal tages, og ting, der skal vurderes. En af de ting, der skal ske, er en mentalbeskrivelse. Så næste weekend går turen til Sverige, hvor kuldet skal mentalbeskrives. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg synes, at mentalbeskrivelser er spændende og givende, og jeg er glad for, at Tivas opdrættere har arrangeret det for os. Hvis ikke, så var hun blevet mentalbeskrevet i Danmark.

Så er vi ved at være klar til Tivas close-up
Leif har godt fat i prinsessen
Lyset er slukket, og Tiva er i drømmeland
Der rettes lige lidt, så Tiva ligger perfekt