Lørdag morgen kl. 3.15 ringede vækkeuret, og kl. 4.15 trillede jeg ud på grusvejen bevæbnet med hund, hundetøj, præmiedummyer, kage, sponsorgaver og en masse andet. Turen gik til Krogenberg Hegn ved Tikøb i Nordsjælland.

Omkring kl. 7.30 ankom jeg til Nordsjælland, hvor de øvrige deltagere dukkede op én efter én.

Vi var ni, der skulle til prøve – 4 til kvalifikationsprøven, 1 til jagtprøve begynder og 4 til jagtprøve åben.

Hanne havde lavet en rigtig god prøve, og Marie Kinder, som dømte første gang i Danmark, dømte helt fair og var meget behagelig at gå til prøve ved.

I lyset af min seneste succes med fri ved fod, var mit succeskriterie, at Vixen på denne prøve ikke ville gå af hånd. Det alene ville udløse burger på vej hjem. Jeg kan allerede nu afsløre, at mit succeskriterie ikke blev nået 🙂

Prøven startede jo selvfølgelig med ansmygning til skjulet og tolling. Første del var ikke så godt. Vixen var lidt rigelig frisk og var nogle gange nogle meter foran mig. Men vi kom derned i forholdsvis god ro og orden. Tollingen kørte som smurt. Undervejs blev der skud til en vandmarkering, som Vixen hentede og afleverede uden problemer. Så tollede vi lidt videre, og så var det tid til en dobbeltmarkering på vand – på linje. Den første snuppede hun bare, men den næste måtte hun dirigeres ud til. Hun havde glemt alt om den. Nå, men hjem kom den, og det er jo hovedsagen – selv om jeg gerne havde set, at hun havde klaret det uden min hjælp (og det havde dommeren også gerne set).

Så gik vi lidt fri ved fod hen til dirigeringen (igen temmelig fri og en enkelt gang nogle meter foran mig). Dirigeringen var over vand og efter en gås. Jeg sendte hende, støttede hende lidt. Hun kom lidt for langt til venstre, så jeg måtte stoppe hende og sende hende til højre. Det lykkedes, og hun fik færten af gåsen, gik på land, hapsede den og sejlede tilbage til mig med den, og gav mig en tilmed en aflevering til hånd.

Næste post var det frie søg. Igen lidt for fri ved fod derhen. Søget lå i et område med græstuer, ude i sivene og i et sivbælte på den anden side af 5-6 meter vand. Vixen startede fint og kom hjem med to ænder, men så var det som om, at hun havde svært ved at løsrive sig fra de gamle færter. Jeg var klar over, at der lå noget på den anden side af vandet, og jeg ville naturligvis gerne have hende derover. Desværre kom vinden fra den modsatte side, så den havde jeg ikke gavn af. Jeg prøvede at sende hende i den retning, og hun kom et stykke ud i vandet, men vendte så om. Jeg ville jo helst ikke blande mig for meget, men hvis jeg skulle have hende over, så måtte jeg gøre noget. Jeg fik hende sendt i vandet igen, og med et lille “ud”, svømmede hun over, fandt en and og kom glad tilbage. Ovenpå denne succes tog hun selv turen derover – og igen med succes. Efter fem ænder, var det på tide til sidste opgave: En landmarkering. Den klarede hun fint, og så var prøven slut.

Vi var fjerde og sidste hund i åben. De tre øvrige havde desværre ikke fuldført prøven, så de endte med et 0. Vixen fik en 3. præmie. Man kunne diskutere, om det er den rigtige præmiering og om jeg også burde have fået et 0, men man diskuterer jo ikke med en dommer, så……

Jeg havde håbet, at hendes fri ved fod havde været bedre, men det var måske for meget forlangt, at de fremskridt jeg har oplevet de sidste 1½ uge kunne holde i en prøvesituation.

Alt i alt var det en rigtig god prøve og en rigtig god dag. Og efter en uge med regn stort set hver dag, havde vi en dag med solskin og omkring 20 grader. Ikke så dårligt.

Det var så årets sidste prøve for os. Så nu skal vi arbejde videre med fri ved fod i alle situationer OG huske også at træne apporteringer, dirigeringer, frit søg og alt det andet 🙂

Det blev i øvrigt en lang tur hjem, da jeg lige “slog et smut” forbi Skælskør for at tømme Pers fryser for ænder, som jeg afleverede på Lars og Gea udenfor Vejle på vej hjem. Så alt i alt var jeg afsted i 16,5 timer og fik kørt 765 km. En laaaaang dag.

Lige et billede af – næsten – alle de glade deltagere