Den 26. august havde Vixen købt en enetime hos Trond. Hun havde taget mig med, da hun havde brug for en chauffør (det er lidt sådan, vores forhold er 🙂

Det er nok ikke nogen overraskelse for nogen, når jeg siger, at det der med “fri ved fod” og “ikke gå af hånd” har været en udfordring – mildt sagt. Efter at jeg er begyndt at træne hos Trond, er det gået fremad, men jeg manglede det sidste skridt for at få det helt på plads – hvis det overhovedet var muligt. Jeg havde derfor spurgt Trond, om Vixen kunne få en enetime, hvor Trond kunne få lov til at gå rundt i terrænet med hende og dermed prøve at finde ud af, hvad det er, der sker. Det var han heldigvis frisk på, så Vixen og jeg trappede som sagt op hos Trond den 26. sidst på eftermiddagen.

Vi talte lidt om udfordringen, og så tog Trond line og gik afsted med Vixen. Jeg var ret overbevist om, at han ville få problemer med at få hende trukket afsted, hvor hun er i den grad mors hund. Men hun gik bare med som det naturligste i verden. Jeg satte mig på en stol med en kold Pepsi Max og var spændt på, hvad der ville ske.

De var væk i lang tid men pludselig så jeg dem bagerst nede på marken. De kom gående lige så pænt og roligt og så faktisk ud til at hygge sig begge to!! De kom nærmere, og Trond lavede lidt øvelser med hende tæt på mig. Hun gik bare så flot ved siden af ham. What the fuck!!

De holdt en lille pause, hvor vi fik snakket lidt om, hvordan det var gået, og hvordan Trond så udfordringen. Imens lå Vixen i skyggen foran os – og så forelsket på Trond!! What the fuck – igen! Det er jo MIN hund, som kun har øje for mig!

Efter pausen tog Trond lige en tur mere med Vixen. Jeg optog faktisk noget video af det men vil ikke lægge det op her, da jeg ikke har tilladelse fra Trond. Men det gik godt; hun fulgte ham uden problemer. Han lavede lidt apporteringer og andet, som gik fint.

Så var det min tur! Jeg havde ikke store forhåbninger, da vi jo har en laaaang historie med en ikke-eksisterende fri ved fod. Men, men, men – det tryllestøv, som Trond havde strøet på min hund, virkede også for mig. Hun gik rigtig fint – ikke lydighedsfint – men pænt og roligt ved siden af mig, og hun korrigerede sig selv, når hun kom for langt frem. Trond tog lidt film af det, og den ene kan ses her: https://blog.wildmountain.dk/fri-ved-fod-efter-tronds-tryllestov-26-august-2019/

For de, der undrer sig: Jeg har ikke hvide strømper på; det er mine ben 🙂