Da vi hentede Tiva i Sverige, foldede hendes ene øre forkert. Indtil da havde begge ører siddet korrekt, men pludselig fik det højre øre sit eget liv, og det nægtede at lægge sig ind til hovedet, som vi ellers godt kan lide. Lidt senere besluttede det venstre øre sig også for at gå imod standarden og begyndte at folde forkert.

Knækører, eller ører der folder forkert, er jo et eller andet sted harmløst. Men det giver altså hunden et helt forkert udtryk, og i udstillingssammenhæng vil det trække ned. Så derfor har vi besluttet, at vi vil forsøge at ændre på ørernes stilling, mens det stadig er muligt. Så længe brusken i ørerne er blød, kan man være heldig at ændre på ørernes stilling. Men det kræver, at man taper ørerne fra nu og indtil et stykke tid efter tandskiftet (5-7 måneders alderen). Ørerne skal ikke være permanent tapet. Vi prøver at holde dem i den korrekte stilling med tape i 2-3 dage. Derefter får de ro og luft i 1-2 dage og så tape på igen. Eller…..dette er vores hensigt. Tiva er ikke enig. Hun gør, hvad hun kan for at få tapen af. Egentlig er hun sød og forholdsvis lydig, men det er klart, at det generer hende lidt, og når hun klør ørerne, lykkes det hende ofte at få kløet tapen af. Vi bruger en kirurgisk tape for at genere hende mindst muligt. Da det er for sensitiv hud, klistrer det ikke så meget og er derfor lettere for hende at få fjernet.

Vi håber, at vores anstrengelser bærer frugt, og at Tiva får nogle fine ører, der lægger sig ind til hovedet. Hvis det ikke lykkes, vil vi dog elske hende lige så højt.