Vi har været en lille flok på fem tollere, som har haft 3 x træning hos Trond og Aase i slut november og begyndelsen af december: Morten med Alba, Henrik med Zenta, Trine med Maggie, Leif med Tiva og jeg med Tsula.

Det har været tre super lærerige lørdage. Vi mødes kl. 10.00, hvor vi gennemgå dagens opgaver. Vi trænede indtil kl. 12.00, hvor vi spiste frokost. Og så var der tid til lidt mere træning indtil kl. 15.00. Så var både hundene og vi også møre – og det var Trond og Aase sikkert også 🙂

For Tsula og mig har det været nogle lærerige sessioner. Tsula har stort set fået de samme opgaver som de øvrige hunde, og hun har virkelig klaret det fint. Opgaverne har primært været markeringsopgaver, hvor flere markeringer blev kastet. Inden hver apportering, skulle hund og fører gå fri ved fod gennem en labyrint.

For Tsula var det virkelig god træning af hendes hukommelse og også god læring i at bryde forventninger. Hun har virkelig overrasket mig positivt – både at hun var i stand til at huske de mange markeringer, hendes ro og fine fri ved fod og ikke mindst at hun klarede de samme opgaver, som de meget ældre hunde blev sat overfor.

Ved hver træning havde vi en session, hvor alle hundene trænede sammen. Vi gik “walk up”. En dummy blev kastet, og én hund blev sendt på den som en tilbagesending, mens de andre hund så på. Det klarede hun utrolig godt. Jeg er meget opmærksom på ikke at skal sætte hende i en situation, hvor jeg kan risikere lyd. Og jeg bruger meget energi på at holde forventningerne og stressen nede.

Jeg har ingen billeder eller video af vores træning, men Leif har taget et par billeder i studiet af hende ifm. “Uge 44”-billederne, så de kommer her 🙂