I år gik ferien til Harzen. Vi har jo i flere år måtte høre på Helles og Kims historier om fantastiske Harzen og tænkte, at vi nok hellere selv måtte ned og se, om det nu var så fantastisk.

I min ungdom var Harzen sådan et sted, pensionister tog hen (bl.a. mine forældre). Og da vi jo selv stærkt nærmer os den alder, så var det måske det helt rigtige tidspunkt at komme afsted på.

Vi havde booket to hytter ved Waldseebad i Clausthal-Zellerfeld – lige ned til en dejlig badesø. Helle og Kim havde været der tidligere, så de kunne garantere for, at det var et hundevenligt sted.

Vi kørte afsted MEGET tidligt lørdag morgen. Jeg tror, vækkeuret ringede kl. 4.00. Da jeg kom ud i gangen, kunne jeg konstatere, at Tsula havde haft dårlig mave. Der lå nogle meget bløde klatter lort forskellige steder på gulvtæppet i gangen. Virkelig træls at stå op til – og især når man har lidt småtravlt. Leif tog teten, rullede tæppet sammen og smed det ud! Sådan!

Nå, men vi kom afsted og var heldig at komme igennem Elb-tunnellen uden de store trafikale problemer. På et tidspunkt efter Hamburg blev Tsula lidt urolig i buret, så vi besluttede at finde et sted, hvor vi kunne lufte hundene. Vi måtte konstatere, at vi var lidt for sent på den, for Tsula havde allerede skidt i buret. Stakkels lille hund.

Vi havde en skøn uge i Harzen. Vi var heldige med vejret – undtagen en enkelt eftermiddag, hvor det virkelig regnede. Det gjorde nu ikke så meget. Vi var i Goslar og sad i læ under en stor parasol og fordrev tiden med at spise isdesserter.

Vi fik gået en del ture i den skønne natur. Tiva og Tsula fik prøvet en tur i gondol, mens Helle, Kim og Prima tog stigningen til fods. Jeg fik prøvet hængebroen over Rappbodental. De havde også en zipline, der gik over floden. Det så herresjovt ud. Eneste problem var, at man skulle gå de 30-40 minutter tilbage, og temperaturen lå omkring de 30 grader. Så det må blive næste gang.

Vi fik spist en masse dejlig mad. Leif fik prøvet kræfter med 1 kg schnitzel hos Der Schnitzelkönig. Han kom igennem den, men det er både første, sidste og eneste gang, at han spiser 1 kg kød i et måltid.

Vi fik drukket lidt drinks, Leif fik brugt sit fødselsdagsgavekort fra Helle og Kim og fik prøvet en at flyve en Messerschmidt i en flysimulator.

Alt i alt en helt fantastisk uge med de bedste venner på en pragtfuld destination. Og som sædvanligt blev der taget en hel masse billeder 🙂

Huset og omgivelserne:

Vandreture:

Hundebilleder:

Turen over hængebroen:

Mad:

Fine bygninger: