Den 1. maj skød vi årets første jagtprøve i gang. Prøven blev afholdt ved Hyllebjerg Sø i nærheden af Farsø. Det er et område, vi har været i før, og det er et rigtig spændende område. Både Vixen og Tiva var tilmeldt i åben klasse. Det var Tivas debut i åben.

Jeg har jo kastet mig ud i at træne ”anti-gå af hånd” på den måde, hvor jeg simpelthen afbryder og lægger linen på hende og enten sætter hende i bilen eller går væk. Det har faktisk haft god effekt på hende. Det, der hidtil er sket, når vi har været til prøve, og hun er smuttet, er jo, at hun har fået lov til at gøre prøven færdig, og det er jo ikke opskriften på at lære hende at blive. Så min plan for prøven var, at jeg ville trække hende, hvis hun gik fra mig. Og det gjorde hun ret hurtigt. Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg overhovedet nåede at løfte det ene ben for at tage første skridt 😊 Så farvel og tak!

Det var en rigtig interessant prøve, som jeg gerne ville have prøvet kræfter med. Men jeg havde det rigtig godt med min beslutning, og det var egentlig ikke så slemt at traske op til bilen med hende.

Leif og Tiva havde en utrolig flot ansmyging og tolling. Hun klarede også enkeltmarkering på vand fint, men så gik det galt rent lydmæssigt. Dommeren havde annonceret, at første gang, der var lyd = en advarsel, og anden gang lyd = farvel og tak. Så det blev farvel og tak til Leif og Tiva.