Lørdag den 20. oktober drog vi op til dyrlæge Marianne Klitgaard på Mors for at holde Zenta og Tessa i poten, mens de blev røntgenfotograferet. Vi havde taget Tiva med, så hun kunne få en rabiesvaccination, så hun er klar til et besøg i hjemlandet.

Zenta blev bedøvet først. Men da han var temmelig meget oppe og køre, tog det rigtig lang tid, inden den begyndte at virke på ham. I mellemtiden blev Tessa bedøvet, og det tog ikke lang tid, før hun var i drømmeland. Så op på apparaturet med hende – og knips, knips – så var der taget billeder af hende. Umiddelbart var der ikke noget at se på billederne, så vi satsede på, at DKK var enige i dette.

Zenta var stadig ikke helt væk, så han fik lige et skud mere i bagdelen. Men så faldt han da også endelig til ro. Hans billeder var også fine. Dog var der lidt på hofterne, som i værste fald kunne falde ud til et C på begge hofter.

Efter vores fotosession fik vi lov til at spise vores medbragte frokost i Mariannes fantastiske bålhus med udsigt over Limfjorden. De to fotomodeller fik lov til at komme med, så vi kunne holde lidt øje med dem efter bedøvelsen.

Allerede tirsdag eftermiddag var der svar fra DKK – helt fantastisk hurtigt. Tessa blev bedømt til A/A på hofterne og 0/0 på albuerne, mens Zenta fik B/B og 0/0, så det kunne ikke være meget bedre.

Alba blev fotograferet i august. Hendes resultat kan vi også kun være tilfreds med: A/A på hofterne, 0/0 på albuer og ikke påvist OCD.

Senere på måneden er det Fionas tur. Vi krydser fingre for, at hun er lige så smuk indvendig som udvendig.

Vi sætter utrolig stor pris på, at vores hvalpekøbere stiller op til dette. Det er noget, vi talte om, allerede inden de fik en hvalp hos os, og vi har talt om det siden. Men derfor kan man jo ikke vide, om de bakker ud af det. Selv om Vixen ikke skal have flere kuld, så er det vigtigt for os at vide, at det vi har lavet er i orden. Jeg tænker også, at det for hvalpekøberne må være rart at vide, om der er nogle dårlige hofter eller albuer, man skal tage hensyn til, når man bruger sin hund i det daglige, så man kan tage de hensyn, der evt. skal tages, og hunden kan leve et forhåbentligt langt liv uden smerter.